Menu

Инвестиционният план за Европа (Планът Юнкер) и възможностите за региона

31 Май 2017 00:00 – 00:00
Място: Стара Загора, bulevard "Sveti Patriarh Evtimiy", Stara Zagora, Stara Zagora, Bulgaria
Категория: Събития
Ticket Type Price Quantity
Standard Ticket Free N/A

Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора, в качеството си на европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, част от общоевропейската мрежа Европа Директно, организира информационно събитие за местните и регионални власти и МСП в Югоизточен район. В рамките на събитието ще бъдат представени действията на Комисията в контекста на политическите приоритети с фокус върху Плана за инвестиции за Европа (т.нар. План Юнкер) и в частност възможните такива чрез Европейския портал за инвестиционни проекти (ЕПИП) на ЕИБ и предоставените средства на 9 финансови институции в България.

Освен основната информация за Плана - цели, приоритети, механизми за финансиране, ще бъде представена информация и за получилите до момента финансиране проекти на национално и ЕС ниво. Събитието ще има и интерактивен елемент, като целите са да бъде повишена информираността на представителите на целевите групи, получавайки информация "€žот извора" и да бъде изпратена обратна връзка към ЕК; Ще бъде демонстриран на живо достъпа до ЕПИП и работата с него. Ще бъде търсена възможността и за включване на живо, чрез интернет видео-връзка, на експерти от ЕИБ и ЕК. Ще бъде осигурена възможност за излъчване в реално време чрез Facebook профила/страницата на Центъра и включване на участници извън залата на събитието за въпроси или коментари. Включен е специален панел, в който 4 от финансовите институции в България, опериращи със средства от Плана, ще представят финансовите инструменти и успешни финансирани проекти.
Сред поканените са представители на местните и регионални власти от ЮИР, представители на МСП, бизнес-представляващите организации на регионално ниво, двустранни търговски камари на национално ниво, посланиците на страните-членки от ЕС и трети страни.

Времетраене:

от 11,00 до 13,45 часа

Програма:

11:00 - 11:30 Откриваща сесия:

г-н Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора
г-н Огнян Златев, Ръководител на Представителството на ЕК в България
г-жа Ева Мейдел (Паунова), Член на Европейския Парламент

11:30 - 12:15 Планът за инвестиции за Европа - цели, приоритети, механизми за финансиране,
Христо Стоянов, Eвропейски Инвестиционен Фонд
Европейския портал за инвестиционни проекти, представител на Европейската Инвестиционна Банка

12:15 - 13:00 Средствата от ЕИБ през българските банки

13:00 - 13:45 Финансирани проекти - споделяне от опита

13:45 Кокетйл и време за обмяна на опит и препоръки

Записване:

до 23.05.2017 г. на телефони: 087 9021999/8; 087 832 99 59 или имейл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Допълнителна информация:

Онлайн регистрация

Контакти

тел.:  042 919 242
GSM: 088 619 4483
e-mail: office@finansirane.org

Бюлетин